Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Η γεννήτρια δωρεάν ενέργειας του Τέσλα


Ο Νίκολα Τέσλα ήταν μηχανικός και θεωρητικός ενέργειας και μας έχει προσφέρει μερικές από τις πιο συναρπαστικές ιδέες στο πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε την ενέργεια. Περάσαν σχεδόν 120 χρόνια από τότε που η ιδιοφυία του Νικόλα Τέσλα σαν εφευρέτης αμφισβητήθηκε. Τότε κάποιοι αμφισβήτησαν τον ασύρματο αναμεταδότη ηλεκτρικού ρεύματος ή αλλιώς την γεννήτρια ελεύθερης ενέργειας που είχε εφεύρει. Οι ισχυρές εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας τότε δεν θα ρισκάραν τις αυτοκρατορίες τους των δισεκατομυρίων δολλαρίων για να πετύχει αυτό το σχέδιο του Τέσλα που προμήθευε δωρεάν ενέργεια σε όλο τον κόσμο ερχόμενο σε αντίθεση με τα κέρδη τους.
Ο Τέσλα ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε στις θεωρίες του από πίσω προς τα εμπρός και δεν θα ξεκίναγε ποτέ την διαδικασία της εφεύρεσης πριν να είναι τελείως σίγουρος ότι το εγχείρημά του θα ήταν δυνατόν. Αφού δημιούργησε το πηνίο του Τέσλα, τον κινητήρα AC και ένα ολοκληρωμένο σύστημα που έστελνε ηλεκτρισμό σε μακρινές αποστάσεις με αποτελεσματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το σύστημα εναλλασόμενου ρεύματος του δικτύου μεταφοράς, ένα σύστημα που δημιουργήθηκε επίσης από τον ίδιο- το οποίο θα κέρδιζε αναγνώριση αργότερα και θα λειτουργούσε σαν ο καταλύτης της "Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης", ο Τέσλα ανακάλυψε σύντομα μετά τρόπους για να μεταφερθεί ενέργεια από ένα σημείο στο άλλο. Αυτή η επίδειξη είχε πάντα να κάνει με τον κύριο σκοπό του να δώσει στον κόσμο δωρεάν ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια.
Τα σχέδια αυτά της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν το 1893 δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε και σήμερα. Ακόμα και οι πολέμιοι του Τέσλα εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να αρνηθούν ότι ήταν ικανός να δώσει ρεύμα σε ραδιοφωνικές συσκευές αλλά και άλλες συσκευές της εποχής με εκείνη την απλή συσκευή του. Η επίδειξη αυτή έγινε τότε μπροστά σε πλήθος χιλίων ανθρώπων στην Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν.


Τα σχέδια εκείνα  της αυθεντικής γεννήτριας ελεύθερης ενέργειας του Τέσλα  έχουν διαρρεύσει σχετικά πρόσφατα και  πολλοί πλέον μπορούν να έχουν αυτή την εμπειρία της θεωρίας αυτής από πρώτο χέρι -καθώς αυτά τα σχέδια ανακατασκευάστηκαν από μερικούς σύγχρονους λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι αναβάθμισαν τα εργαλεία και τα υλικά που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν τον 19ο αιώνα.
Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη πάλι στην σημερινή εποχή όπου ο κόσμος είναι εξαρτημένος από την ενέργεια και βλέπουμε τις συμβατικές παλαιές μορφές να δημιουργούν μεγάλες εξαρτήσεις από συμφέροντα πλουτισμού εταιρειών ίσως αλλάξει την ροή της ανθρωπότητας δημιουργώντας έναν κόσμο πιό δίκαιο και μια ανθρώπινη παγκόσμια κοινότητα απηλλαγμένη από εξαρτήσεις και το χρήμα.
Ισως αυτό το καλά κρυμμένο μυστικό για πάνω από έναν αιώνα να είναι η αρχή ενός διαφορετικού κόσμου, εάν βέβαια τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών ενεργειας το αφήσουν να αναπτυχθεί.
Οπως και να έχει υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για να προσπαθήσετε να φτιάξετε  και εσείς μία τέτοια γεννήτρια με κυριότερο από όλους ότι δημιουργεί τελείως δωρεάν ηλεκτρισμό και μάλιστα σε όποια ποσότητα επιθυμείτε αλλά επίσης ότι το κόστος του για να χτιστεί δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με λιγότερα από 100 ευρώ λοιπόν μπορείτε να κατασκευάσετε την δική σας γεννήτρια Τέσλα της οποίας η κατασκευή είναι εξαιρετικά απλή που ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει στο σπίτι του! Επιπλέον μία τέτοια συσκευή είναι εξαιρετικά ασφαλής στην χρήση της, δεν παράγει αέρια, καπνούς ή άλλες επικίνδυνες ουσίες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες, με ήλιο ή βροχή, μέρα ή νύχτα!
Χρησιμοποιώντας την ενέργεια γύρω, μπορεί ο καθένας πλέον να δημιουργήσει μία τέτοια συσκευή που μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες δωρεάν!
Φανταστείτε στο μέλλον δωρεάν τέτοια τροφοδοσία από τον καθένα στο σπίτι του χωρίς τις αυξήσεις της ΔΕΗ, για δωρεάν φωτισμό και θερμότητα τον χειμώνα ή ενέργεια τέτοια για να κινηθεί το αυτοκίνητο χωρίς την εξάρτηση του πετρελαίου και τον φόβο της αυξησης της βενζίνης που μόνο όφελος έχει τις κερδοσκοπίες των μεγάλων εταιρειών.


 http://www.en-gr.com/index.php/el/efevreseis/kainotomesidees/428-tesla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου